miercuri, 4 ianuarie 2012

Sacoul , ghid de buna purtare...















Desi ar putea parea o piesa vestimentara imbatranita sau potrivita doar pentru tinutele office, sacoul are un rol bine stabilit in garderoba indiferent de varsta sau de ocupatie. Fie ca alegem un sacou de inspiratie masculina, fie un sacou military ori unul cambrat - putem sa-l purtam in orice moment al zilei sau chiar seara si sa-l accesorizam in diferite moduri. De altfel, ne putem inspira din aparitiile unor vedete precum Kate Moss si Charlize Theron - devenite ambasadoare pentru aceasta piesa vestimentara.






Cum purtam sacourile de inspiratie masculina


Spre exemplu: un sacou "boyfriend style" bleumarin, foarte prezent in colectiile din acest sezon, poate fi purtat cu un tricou alb din bumbac fin, jeansi bleu si pantofi cu toc in nuante de corai, de galben sau de mov. In functie de machiaj si coafura, putem adauga si un colier sau un sirag de perle.

Cu alta ocazie, aceluiasi sacou masculin ii putem asorta o pereche de pantaloni lungi in aceeasi nuanta sau intr-o nuanta complementara. Pentru un plus de originalitate, costumul se poate combina cu pantofi cu toc inalt sau cu pantofi de inspiratie masculina din glitere.


































Cum purtam sacourile clasice

Sacourile arata foarte bine si purtate peste rochii. O tinuta alcatuita dintr-o rochie de matase bej, cu un sacou burgundy si o pereche de cizme biker din piele intr-o nuanta de maro pot fi o optiune perfecta pentru o zi de toamna.

Atunci cand vremea tine cu noi, iar silueta ne permite sacourile pot fi combinate si cu o pereche de jeansi scurti si o pereche de bocanci.



































Cum purtam sacourile cambrate

Sacoul cambrat este cea mai feminina varianta de sacou. Pana acum, nici un designer nu a reusit sa-i detroneze maestria marelui Christian Dior atunci cand vine vorba despre sacouri. Sacoul cambrat poate fi adoptat atat in tinutele de seara cat si in cele de zi, poate fi purtat atat peste rochii cat si cu jeansi sau pantaloni (a se incerca cu jeansi evazati) sau fuste (tip creion sau clos). Acesta piesa vestimentara poate reprezenta o alegere ideala pentru femeile cu bust generos si cu talie mica. In plus, prin forma sa poate masca soldurile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu