miercuri, 4 ianuarie 2012

Caderea parului-renuntati la coada de cal, bentite si impletituri strinse !!!








Va cade parul si nu stiti din ce cauza? In timp ce multe femei merg la 
doctori si urmeaza tratamente complicate pentru caderea parului , cauza ar putea fi mai aproape decat am crede: obiceiul de a-si strange parul mult prea agresiv!



Coada de cal, bentitele, impletiturile mult prea stranse ar putea determina afectarea firului de par si a foliculului acestuia, ducand in final la chelire, problemele nemaiputand fi remediate, potrivit unui studiu citat de FoxNews. Oamenii de stiinta americani au ajuns la aceasta concluzie in urma unui studiu focalizat in special pe femeile afro-americane care obisnuiesc sa-si tina foarte strans parul.


Atunci cand tragem cu forta parul pentru a-l prinde intr-o coada ori sub bentita, se produce o inflamatie a foliculilor. Daca parul este zilnic chinuit in felul acesta, poate aparea o forma de alopecie cu punct de plecare crestetul capului si cu raspandire lenta catre restul scalpului. Aceasta este iremediabila, iar in formele mai mai usoare se poate observa o rarire a parului, in loc de chelire.












Alte cauze care duc la cadere parului sunt folosirea solutiilor permanente pentru intindere sau ondulare, precum si extensiile, diabetul de tip II si infectiile bacteriene la nivelul scalpului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu